ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕΒΥ, Χ.ΛΟΥΣΗ , ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ C4B TV (Contacts for Business European Television).


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

Διομ. Κυριακού 17
Τ.Κ. 10445 Αθήνα

Τηλ : 210-8315418
Fax: 210-8315261


E-mail: poevy@poevy.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΒΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος που βρίσκεται στην Μεσογείων 119 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργου, του κ. Ραπτόπουλου Σταύρου και της κας Μιχαλοπούλου Έλλης με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Β.Υ κ. Λούση Χρήστο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου  Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων κ. Σηφάκη Μανώλη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η πλήρης ενημέρωση του Υπουργού και των προαναφερθέντων υπεύθυνων μηχανικών για την δυναμική του κλάδου και του ενεργειακού υαλοπίνακα. Έγινε κατανοητό ότι ο ενεργειακός υαλοπίνακας μπορεί να προστατέψει τα μεσαία και φτωχά οικονομικά στρώματα από την ενεργειακή φτώχεια και παράλληλα είναι εν δυνάμει  ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς ανάπτυξης για την χώρα.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε για πολλοστή φορά τις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που έχει θεσμοθετήσει ο κλάδος βασιζόμενος στον Ευρωκώδικα που ισχύει από 1/7/13 με σκοπό την υιοθέτηση τους σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο έργο που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα, είτε είναι νεόδμητο είτε αφορά ανακαίνιση του ενεργοβόρου κτιριακού τομέα. Οι Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων έχουν δημιουργηθεί  για την αποφυγή τραυματισμών όταν συμβαίνουν ατυχήματα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβούν θανατηφόροι.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον Υπουργό ότι σε κάθε περίπτωση η διαχείριση των υαλοπινάκων στη χώρα επιβάλλεται να γίνεται μόνο από τεχνικά καταρτισμένους εμπόρους- μεταποιητές  υαλοπινάκων και υαλοθετών που έχουν την πιστοποίηση της Ομοσπονδίας.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΠΟΕΒΥ συμμετέχει στην έκθεση Κατασκευής – Δόμησης και Ανακαίνισης,  INFACOMA Athens 2018

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες προς τους χορηγούς, που στήριξαν την Γενική Συνέλευση στην Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα τις εταιρείες:

❑ Χ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ Α.Ε
❑ ΑΦΟΙ ΚΩΣΤΗ Ο.Ε.
❑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣ. ΑΒΕΕ
❑ ΡΟΜΒΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ Α.Ε.Β.Ε.